11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم

امروزه مصرف چای در جهان مرسوم می باشد و در آسیا این نسبت به جاهای دیگر دنیا بیشتر است. کشور های چین، ژاپن، کره جنوبی، آفریقا ، ایران و چای زیاد مصرف می کنند. در مقاله قبل درباره 11 نوع چای و خواص آنها صحبت نموده ایم حال به ادامه ی 11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم می پردازیم :

 

     12 . چای مورینگا

گیاه مورینگا ( moringa oleifera ) گاهی با نام " درخت ترب کوهی " شناخته می شود و بومی هیمالیا در شمال غربی هند است. گل ها، دانه ها، ریشه ها و برگ های این چای همه خوراکی هستند و برخی از فرهنگ های آسیایی از برگ ها برای اهداف آشپزی نیز استفاده می کنند.

تهیه چای از برگها نیز به دو شکل خشک و پودر در می آید. خود چای دارای طعمی سبک و کاملاً ملایم است و طعم کمی شبیه به چای گزنه دارد.

از نظر تغذیه ای، منبع غنی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است به ویژه ویتامینC  و ویتامین های گروهB ادعاهایی وجود دارد مبنی بر این که چای مورینگا فواید درمانی زیادی نیز دارد.

مطالعات اولیه نشان می دهد که مورینگا ممکن است به عنوان یک درمان برای کنترل بهتر قندخون و هایپرلیپیدمی ( تری گلیسیرید / کلسترول بیش از حد بالا ) مفید باشد. 

در حال حاضر هیچ مدرک سطح بالایی وجود ندارد و تحقیقات بیشتر لازم است. چای مورینگا یک چای خاکی است که می تواند مزایای سلامتی مفیدی را برای شما به همراه داشته باشد.

 

11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم

 

     13 . چای گزنه

این نوشیدنی از برگهای خشک شده گیاه اورتویا (dioica  )  گرفته شده که معمولاً به آن " گزنه " گفته می شود. طعم گزنه یک چای مزه دار سبک، چمن و خاکی است که طعمی ملایم و با طراوت دارد.

به نظر می رسد که برگ گزنه دارای مزایای سلامتی جالبی نیز هست. این نوع چای پر از ترکیبات فنولیک است که به نظر می رسد دارای فعالیت ضد التهابی باشد.

تحقیقات همچنین به دنبال نقش آنها به عنوان یک روش بالقوه برای درمان علائم هیپرپلازی خوش خیم پروستات ( پروستات بزرگ شده ) در مردان است. چای گزنه نوشیدنی سبک و شادابی با برخی از مزایای سلامتی اثبات شده از نظر بالینی است.

 

     14 . چای اولونگ

اولونگ یکی دیگر از چای های " واقعی " است. آن را از برگ گیاه شتره سینلیس می گیرند.

 چگونه این چایی را با چایهای سبز و سیاه مقایسه می کنند ؟

در مرحله اول، اولونگ یک چای تا حدودی اکسیده شده است. بخشی از فرآیند همان چای های سیاه را پشت سر می گذارد. بسته به میزان اکسیداسیون برگ، ممکن است به یک چای سبز یا سیاه نزدیک باشد.

اولونگ مخلوطی از مزایایی را دارد که چای سبز و سیاه ارائه می دهد و حاوی طیف وسیعی از پلی فنول است که در هر دو مورد وجود دارد. آزمایشات تصادفی و بررسی های منظم نشان می دهد که اولونگ می تواند سطح گلوکز خون را کاهش داده و مشخصات کلسترول را بهبود بخشد.

 

     15 . چای نعنا

برگ های خشک شده گیاه نعناع ( mentha x piperita ) یک چای با طراوت و بسیار طعم دهنده ایجاد می کند. این چای عطر، طعم و بوی قوی دارد، بنابراین اگر به دنبال طعمی ملایم هستید، بهتر است که این چای را امتحان کنید.

در آزمایشات چای نعناع نشان داده است که می تواند یک دستگاه هضم مؤثر باشد و ممکن است، ناراحتی معده را برطرف کند. برای کسانی که از بیماری ریفلاکس معده دستگاه گوارش ( GERD ) رنج می برند، احتیاط لازم است.

 

     16 . چای Pu - erh 

چای Pu - erh همچنین pu'er یکی از پنج چای واقعی بوده و حتی می توان گفت که این نوشیدنی تخمیر شده است. مشابه با شراب قرمز یا گیاه کاموچا می باشد، که حاوی تعداد زیادی باکتری زنده ( مفید ) است.

پردازش برگها، تخمیر می را امکان پذیر می کند. در نتیجه، چای حتی بعد از خشک شدن برگهایش پیر می شود و تغییر می کند.

Pu-erh  یک نوشیدنی چینی می باشد که نام محلی آن " heicha " است. طعم این نوع چایی تلخ تر از چای استاندارد است، اگرچه به مرور زمان ملایم تر می شود.

به طور سنتی، چای Pu - erh سبز انتخاب ارجح است و قرن هاست که آن را به عنوان نوشیدنی مصرف می کنند. درست کردن  pu - erhاز چای سیاه در چند دهه گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است. Pu - erh دارای مقداری کافئین معادل با کافئین هر نوع چای تهیه شده از آن است.

کارآزمایی های کنترل شده نشان می دهد که این نوع چای می تواند نشانگرهای سلامتی را در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بهبود بخشد.

 

     17 . چای  Pau d'arco

پوست درخت پاو گیاهی است که از درخت پائوکارکو تهیه شده که با نام Taheebo  شناخته می شود. این درختان در جنگلهای بارانی آمازون رشد می کنند و پوست داخلی ( تائبو ) آنها حاوی انواع گیاهان دارویی است. این چای نیز بسیار خوشمزه می باشد و دارای طعم میوه ای جالبی است که نمی توان آن را توصیف کرد.

جستجوی سریع در مورد نتایج درمانی این نوع چای، انواع مختلفی از نتایج را به دست می آورد که نشان می دهد نوشیدن این چای یک روش درمانی جایگزین " مبارزه با سرطان " است. این شبه علم محدود است زیرا هیچ مطالعه کنترل شده ای در انسان وجود ندارد که شواهدی از این امر را ارائه دهد.

 

     18 . چای برگ تمشک

برگ تمشک ( Rubus ideaus ) در گیاه تمشک رشد می کند و دارای سابقه طولانی استفاده می باشد. این استفاده ها شامل داروهای مختلف گیاهی و همچنین چای است. با وجود این نام، چای واقعا تمشک نیست و طعم آن شبیه سایر چای های سبز / چمن است.

این نوشیدنی ازمحبوبیت خاصی برخوردار است و از آنجا که فاقد کافئین است برای کسانی که به دنبال گزینه ای بدون کافئین هستند، مناسب است.

برگ تمشک به طور سنتی یک داروی واسطه برای بارداری بوده است، و گمان می رود دوره زایمان را کوتاه کند. تحقیقات محدودی در این زمینه برای این نوع چایی انجام شده است.

[caption id="attachment_6072" align="aligncenter" width="506"]11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم 11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم[/caption]

 

     19 . چای روئیبوس

روئیبوس ( تلفظ " روی - رئیس " ) یکی از محبوب ترین انواع چای است. البته به عنوان " بوش قرمز " نیز شناخته می شود، این چای در آفریقای جنوبی سرچشمه می گیرد، و قرن ها محبوب بوده است.

معمولاً مردم، این نوع نوشیدنی را به روشی مشابه چای سیاه مصرف می کنند. برخی آن را تلخ ترجیح می دهند و برخی دیگر این نوع چای را با شیر یا شکر استفاده می کنند.

Rooibos طعم جالبی دارد، طعم آن میوه ای، تند و مغذی است. برای کسانی که به کافئین حساس هستند، مصرف این نوع چایی توصیه نمی شود. 

مطالعات انجام شده در مورد این نوع نوشیدنی مزایای سلامتی را نشان می دهد. روئیبوس حاوی ترکیبات مختلف فنولیک مانند فلاوانون و فلاون است.

کارآزمایی های تصادفی نشان می دهد که روئیبوس با جلوگیری از فعالیت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ممکن است خطر قلبی عروقی را کاهش دهد. مصرف روزانه این نوع چای ممکن است محافظ کبد نیز باشد.

 

     20 . چای رز

گل سرخ گلی است که در سراسر جهان رشد می کند. چای گل سرخ از گلبرگ های خشک گل حاصل می شود. از برگ های خشک شده ی این گل هم می توان از آن یک چای خالص درست کرد و هم می توان آن را با سایر گیاهان ترکیب کرد تا یک نوشیدنی با طعم گل رز تهیه شود.

از نظر طعم و مزه گل رز طعمی شبیه به شیرین و کمی ترش دارد. طعم ملایم ترش این چای از مقداری اسید سیتریک و اسید مالیک گلبرگ گل سرخ به دست می آید.

همچنین گلبرگ های خشک شده حاوی آنتوسیانین های مختلفی هستند، همان کلاس پلی فنول موجود در انواع توت ها. چای گل سرخ یک چای با عطر و خوش طعم است، که منبع مناسبی از ویتامین C و پلی فنول ها را فراهم می کند.

 

     21 . چای سنا

سنا متعلق به گروه بزرگی از گیاهان گلدار است. این گیاه در حال حاضر در مناطق گرمسیری جهان رشد می کند و چای سنا یک نوشیدنی نیمه مشهور است که مزایای سلامتی را ارائه می دهد. طعم و مزه ی این نوع چای بسیار تلخ تر از سایر چای های موجود در این لیست است.

نکته قابل توجه این است که چای توسط FDA به عنوان یک ملین بدون نسخه مورد تأیید است و حاوی ترکیبات شیمیایی فعال ( آنتراکینون ها ) است که به تسکین یبوست گاه به گاه کمک می کند. 

با این حال، مهم است بدانیم که سنا به عنوان یک " ملین تحریک کننده " طبقه بندی می شود. به عبارت دیگر، این بدان معنی است که باعث تحریک آستر معده برای حرکات روده می شود.

با توجه به این ماهیت نباید این نوع چای را در طولانی مدت مصرف کنیم. مطالعات نشان می دهد که مصرف طولانی مدت سنا باعث هیپرپلازی روده می شود، که یک عامل خطرناک شناخته شده برای سرطان معده است.

سنا گزینه ای برای کمک به درمان یبوست کوتاه مدت است اما یک گیاه قدرتمند با عوارض جانبی مستند است. شاید بهتر باشد که از این چای خودداری کنید.

 

[caption id="attachment_6073" align="aligncenter" width="225"]11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم 11 نوع چای و خواص آنها قسمت دوم[/caption]

 

     22 . چای سنچا

 Senchaنوعی چای سبز ژاپنی است. برخلاف چای کاکائو، سنچا زیر آفتاب رشد می کند. در ژاپن محبوب ترین نوع چای سبز است و دارای طعمی نسبتاً ملایم و رنگ سبز جسورانه است.

مانند همه چای های سبز، سناچا پر از پلی فنول است مخصوصاً کاتچین. واقعیت این است که در مقایسه با انواع دیگر چای سبز، سنچا حاوی بیشترین مقدار این ترکیبات است.

 

     23 . چای  Spearmint

برخی از مشترکات با چای نعناع را دارد اما اسپرمینت دارای طعم های بی نظیر خاص خود است. از آنجا که برگ های جوانه حاوی مقدار کمی منتول نسبت به برگهای نعناع را دارد با این حال طعم کمی متفاوت تر نسبت به نعناع را دارد. اسپرمینت یک چای خنک و ملایم است، عطر و طعم قوی ندارد اما دارای طعمی لطیف و کاملاً باطراوت است.

از نظر پزشکی، چای اسپیرمینت به عنوان درمانی برای هیرسوتیسم در ن استفاده شده است. هیرسوتیسم نوعی رشد مو است که از الگوهای موی مردانه مانند رشد روی صورت و سینه پیروی می کند.

کارآزمایی های تصادفی نشان می دهد که اسپیرمینت ممکن است به این بیماری کمک کند اما علاوه براین، مطالعات طولانی تر نیز لازم است. برگ اسپیرمینت به طور خاص در اسید رزماریک، بیشترین مقدار رشد را در درمان آرتروز نشان داده که این مزایا شامل کاهش دردها و افزایش انعطاف پذیری است.

 

     24 . چای سفید

اگر چای سیاه قوی ترین چای واقعی است، پس چای سفید خفیف ترین نوع چای است. همچنین ممکن است برای افرادی که حساسیت به کافئین دارند گزینه مناسبی باشد، زیرا فقط حاوی حدود 25٪ کافئین می باشد که این درصد به اندازه درصد قهوه است.

چای سفید از گیاه camellia sinensis تهیه می شود و از تازه ترین برگهای موجود استفاده می کنند.

در مرحله اول هنگام تهیه چای سفید، برگهای چای در سنین پایین تر برداشت می شوند. در مرحله دوم، این نوع چایی تحت پردازش هایی مانند نورد یا اکسیداسیون قرار نمی گیرند. با وجود این اختلافات، مشخصات غذایی و محتوای پلی فنولیک در هر دو چای سبز و سفید مشابه است.

 


labarcafe نوشیدنی ,نشان ,دارای ,حاوی ,گیاه ,مصرف ,خواص آنها ,آنها قسمت ,مزایای سلامتی ,دارای طعمی ,برای کسانی ,align aligncenter width منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

بتا 2 کافه فایل welcame Xmir مقاله های سایت مرکز ملی سه بعدی اجاره فلزیاب 09192121179 وب سایت رسمی DETEOYD ...(( غنچه سرد ))...